Categorieën
life travels

Zaterdag, studiedag

Zaterdag:

in the woods today

today

op tijd de deur uit naar het zuiden voor mijn studiedag. Eersteklas want de verwachting is  dat het een drukke dag op het spoor zal worden door alle tentoonstellingen en (tuin) beurzen in Nederland.
Fijne middag, veel geleerd, onderweg naar Groningen loopt zelfs de eerste klas vol en is helaas mijn mobieltje bijna leeg zodat ik maar even kan twitteren.

Tarot
dagkaart 6 – de Geliefden
Gaat over een keuze maken tussen het hart en het verstand, het denken en het voelen.  Symboliseert de zelfbewuste mens die een keuze moet maken.

Categorieën
music

Zoeken en vinden

het zoeken
muziekIk zoek musici met keltisch repertoir om te zingen of spelen in kleine kerkje Oosterwijtwerd op 16 of 23 augustus, in de middag, voor zeer bescheiden onkostenvergoeding; gratis overnachting, eten en drinken.
Tarot
dagkaart: 21 – het universum
archetype is het hervonden paradijs.
Het doel is bereikt en stilstand is veranderd in levendigheid. Heelheid, voldoening, op de juiste plaats zijn, horen hier bij.

Categorieën
books

Best Bookcrossing websites and Celts

The 10 Best Websites To Swap Books, CDs, DVDs & Games | MakeUseOf.com

Do you have a ton of books sitting on your shelves? Would you like to get rid of them and make space for new books? With the websites introduced in this post you can exchange your books and even other items like video games, tools or DVDs for stuff you really want.

Bookcrossing in this post refers to exchanging the books you have for books you want. However, there also is a website called BookCrossing that follows quite a different strategy. You sign up with BookCrossing, register the books you would like to give away, print the ID for each book, put it into the books and set them free in a public place. The lucky finder will eventually report your book using its ID and post a comment about how he liked it. Likewise, you may find a book that was registered at BookCrossing and share your feedback using its ID.

Read a lot more at http://www.makeuseof.com/tag/the-best-bookcrossing-websites/

Searching for musical celts

I am looking for one or two musicians with celtic songs/music to perform in the tiny village church in Oosterwijtwerd on august 16th or 23rd for very small allowance. Free accomodation, meals and drinks can be provided for. Please contact me via a DM ontwitter, I am Nathair

Categorieën
Vixen

Goodwill & Skill Project

Het werkt alsvolgt:
 U beschikt over verschillende talenten, diverse ervaringen, kennis van zaken, enz. U maakt een keuze uit dit scala om door te geven aan iemand anders die u dit gunt. Deze kennisoverdracht is gratis maar niet voor niets. De ontvanger verplicht zich zijn of haar kennis, talenten of ervaringen eveneens te delen met een ander. Die ander verplicht zich op diens beurt om kennis, talenten of ervaringen door te geven aan een ander, enz. Het behoeft niet dezelfde kennis te zijn die u heeft ontvangen. De keuze van kennisoverdracht is aan de gever.

Er zit evenmin een ‘houdbaarheidsdatum’ op of een controle wanneer die kennisoverdracht moet hebben plaatsgevonden. Het is geen haastklus, als je maar een beetje opschiet. Het gaat erom dat u aan één persoon gratis uw talent, kennis of ervaringen overdraagt en om die persoon niet in verlegenheid te brengen, doet die hetzelfde naar iemand anders toe en die ook weer aan iemand anders, enz. Zo ontstaat er een ketting van Goodwill & Skill .

U weet vast wel iemand in uw omgeving die u een enorm plezier kan doen en verrijken met uw talent, kennis of ervaringen.
Een blij gezicht is onbetaalbaar en staat iedereen goed. Ook u.
Dus laat u zich nu door mij vooral niet langer ophouden in uw ongetwijfeld bijzonder drukke vruchtdragende werkzaamheden.

Van Hans de Back

Tarot

dagkaart vandaag: 19 – de zon
De zon is het symbool van leven en licht, levenslust,  in de Raider Waite Tarot symbool voor herboren zijn


Categorieën
life

alledag

Glastonbury

Woensdag, ontdek ik dat het al om 06:45 licht is hier in Noord oost Nederland!
Websites bewerkt en weinig getwitterd of gechat.

En er is een tweede kleinkind op komst ……..

Tarot
10 – Rad van fortuin
alles is in beweging en het kan alle kanten opgaan.

Categorieën
travels

Ook halteplaats tram in Delfzijl?

Loppersum train station


Loppersum train station,
originally uploaded by janGlas.

Helemaal niet zo’n gek idee, ze hadden dat spoortje al lang geleden kunnen vervangen door een soort tram zoals op veel trajecten in de rest van Nederland.

Tussen Groningen en Delfzijl is er een heel beroerde treinverbinding: overdag één keer in het half uur een trein en in de spits zit die bij Loppersum al overvol.  In het weekend en ’s avonds is die verbinding nog slechter.

Dus ben ik zelf -meestal- weer terug in de auto wanneer ik richting Groningen ga, had er geen zin in om overdag op dat traject een half uur te moeten staan en ’s avonds een uur in de kou te moeten wachten wanneer ik een aansluiting mis.

Wanneer die spoorlijn een tramlijn zou worden, dan zouden er bij alle kleine dorpen halteplaatsen kunnen komen.  Prettig voor woon-werk verkeer, voor het inkopen doen, maar ook voor al die jongeren die nu eerst 4 km of meer en altijd tegen de wind in over de onverlichte weggetjes zonder fietspaden naar het station moeten fietsen, en heel prettig voor al die ouderen, die dan wat langer mobiel  kunnen blijven en gewoon in hun eigen dorp kunnen blijven wonen.

Categorieën
life

Gmail Imap en Kaarten

Vanmorgen lag Gmail er een paar uur uit. Dat wil zeggen, de webmail, want via Pegasus kon ik gewoon bij de mail via imap = Internet Message Access Protocol. Met Imap blijft de mail standaard ook op de server staan en wordt er direct op de mailserver gewerkt. Ik kopieer soms berichten ook naar een map in mijn mailprogramma zodat ik offline er mee kan werken c.q. het bericht kan exporteren naar een ander programma.
Imap is een protocol dat eigenlijk iedereen toch zou moeten kennen, maar dat blijkt niet zo te zijn merkte ik, gezien het gemopper op twitter.
Nu mijn internetverbinding via die dunne wrakke kopere leiding van KPN de laatste maanden toch wat sneller en beter is gebruik ik imap wat minder dan vroeger, maar als backup – zoals vanmorgen – is het heel handig.

Tarot
Trekking van een kaart op een toevallige voorbijkomende website levert – om 5 minuten over nul uur vanmorgen – een nieuw element op uit de kleine arcana: Staven Koning
– vuurelement en een symbool van zelfvertrouwen, levensaanvaarding en de vreugde over rijkdom en macht. De kaart is een uitdrukking van geloof in eigen kunnen, van een zo groot mogelijke zelfontplooiing.

Tarot
Dagkaart 16 – de toren
verwijst naar zaken die zekerheid hebben gegeven maar waaraan we ontgroeid zijn. Door verassende voorvallen of gedachtes vallen deze oude bekende ideeen en overtuigingen uiteen.

Categorieën
life

Maandag 23-2-2009

Hazelaar in bloei

Vanmorgen yogales met Koos Zondervan en daarna vrij, alleen de e-mail doorgenomen en beantwoord en de helft van de dingen op de “te doen vandaag” gedaan.

Van Koos een CD gekregen van Hein Braat, fijn om bij te mediteren.

Tarot
Dagkaart 19 – De Zon
Symbool van leven en licht, levenslust, symbool voor herboren zijn

Categorieën
life

Zondag 22-2-2009

it is Spring!!
Voorjaar !!

Zondag morgen is het bijna lente hier. De temperatuurmeter hangt achter tegen het huis, op het westen en ik heb een foto gemaakt, dan weet ik het later ook nog!

In de loop van zondag krijgen we visite van M&M, veel gepraat, over zaken, websites, en GJ geeft hen beiden een klankschalen-behandeling. ’s avonds ben ik uitgeput en val als een blok in slaap.

Tarot
Dagkaart: 9 – de kluizenaar
De Kluizenaar staat voor betekenisvolle ervaringen, voor diepe beleving en inzicht.

Categorieën
life

today is another friday

Some time ago one of my coaches suggested that I could move more outward, be more open, talk more, meet with new friends, share the huge amount of knowledge on various subjects I have build up in all those years and finally show the compassion, love and friendship I feel for the souls living on this earth.
For a natural and hardcore introvert such as I am, this is difficult to do, but last month I have stepped outside my own enclosure and started talking, even learned to twitter 🙂
From behind the computer screen at home it is safest, going out IRL is more difficult.

Tarot
daily card:
21 – the universe
The work is done or will soon be and we have found our place in life or will soon do so.