Herinneringen

Reizen, gebeurtenissen en geschiedenis

Geschiedenis: Familie

Ik ben op zoek gegaan naar mijn vrouwelijke voorouders. Er zijn legio stambomen, maar die gaan allemaal over mannen. Van mijn vader is die stamboom bijvoorbeeld gereconstrueerd tot in de 14e eeuw. )*

Maar mijn grootmoeders dan, vroeg ik mij altijd al af, want die werden er zijdelings een beetje bij ingeschoven, en dat terwijl juist die grootmoeders belangrijk zijn.  Als vrouw wil ik weten wie de vrouwen waren die mij voorgingen, door wie ik ontstaan ben.

Zij zijn de stammoeders, hebben hun kinderen gedragen en hen deze aarde gegeven; en alleen van de moeders weet je zeker dat ze echt je voorouder zijn.

Om mee te beginnen een eenvoudig lijstje van mijn moeder, haar moeder, diens moeder, enzovoort, tot zo ver ik kon komen op deze pagina

De eerste grootmoeder die ik tot nu toe gevonden heb was Aelhswyth (Ealswitha) van de Gaini, ca 852 in Mercia geboren. Ealswitha stierf op 05-12-905, en is begraven in Winchester. Aelhswyth moeder was waarschijnlijk Æthelred Mucil, ook geboren in Mercia.
De Gaini (of Ganni) waren een Angel-Saksische groep.
Deze afstamming loopt via de lijn van mijn moeder en is door de verre neef (via de familie Bronkhorst) die mij mijn eerste gedcom export aanleverde al grotendeels in kaart gebracht. (Zo jammer dat die mails kwijt zijn, het was ergens in 1995!)

Reizen

Plaatsen waar ik gewoond heb