Over mij

Yolanda van Nieuwkoop
beroep:  webdeveloper, webdesigner,  fractal artist, met een passie voor fotografie.

Ik groeide op zowel binnen als buiten Europa, deed Highschool in Australie en Lyceum in Nederland.  Na mijn opleiding Tropische Landbouwplantenteelt aan de landbouwuniversiteit van Wageningen heb ik een aantal jaren in het Midden Oosten gewoond en gewerkt. In 1983 – na terugkomst en vestiging in Nederland – heb ik een omscholing informatica gevolgd en ging daarmee aan het werk binnen de Jeugdhulpverlening. 13 pleegkinderen vonden bij mij een tijdelijk onderdak en ik was pleeggrootmoeder voor 2. Sinds 1989 ben ik gehuwd met Jann.

Als tegenwicht en als aanvulling op mijn technisch / wetenschappelijke beroep heb ik me verdiept in esoterie.
Esoterie houdt zich bezig met de verborgen aspecten van de werkelijkheid, dat wil zeggen: met de niet-zintuiglijk waarneembare aspecten, het wezen van de dingen. In de bekrompen wereld van een aantal exoterici bestaan esoterische inzichten enkel in de fantasie van esoterici en proberen ze er ten onrechte opzichtige stempeltjes met pseudowetenschap op te drukken. Verbaasd las ik onlangs in de Wiki dat zelfs de filosofie door deze infantielen niet als wetenschap beschouwd wordt. Gelukkig wordt over 50 jaar het huidige niveau van onze empirische wetenschap eveneens tot pseudowetenschap bestempeld.

Een favoriete wetenschap: de kwantummechanica, die stelt dat we alleen de waarschijnlijkheid kunnen bepalen en dat de onzekerheid in het bepalen van die waarschijnlijkheid gekoppeld is aan andere onzekerheden. Als de een kleiner wordt gemaakt, dan wordt de ander groter.
Deze onzekerheid ontstaat niet door onnauwkeurigheid van de gebruikte apparatuur, maar is fundamenteel.
Gaaf!!!