Categorieën
Vixen

Eind juni, rond midzomer

hier in het noorden is het helemaal niet zo warm: 22°C in de tuin.

17 juni 2022, hier in het noorden is het helemaal niet zo warm: 22°C in de tuin. Vroeg in de middag hebben we inkopen gedaan, daarna rusten en daarna wat “bodywerk”. Er is hier echt hard gewerkt vandaag, vnl. wel door J.

18 juni 2022. Hier is het heerlijk en ik ben druk aan het werk, afwisselend huishouden, tuin en computer. 😊
Vandaag gaat het goed met mij en daar geniet ik van. 🙃

J is naar vriend in Drenthe. Hij heeft eerst 2 dagen achter elkaar corona tests gedaan want was in contact met iemand die donderdag besmet bleek te zijn en al meerdere mensen in buurt ook weer heeft besmet. J is gelukkig negatief.

Incubatietijd Delta is 5/6 dagen, BA.2 en later is 2/3 dagen.

19 juni 2022, zondag en rustig aan, beetje werken en luieren in de tuin. 22°C was het hier weer in het noorden, beetje zon en soms volledig bewolkt met druppels 🌧

We hebben de co2 meter in de kamer opgehangen, maar hij kan ook zo in een tasje mee ergens heen als we naar een bijeenkomst gaan.

20 juni 2022. Vanmorgen naar de huisarts met de post-covid klachten. Hart klinkt niet naar covid-19, hiervoor nu eerst maar bloedonderzoek en een ECG. Afspraak voor beiden meteen al dinsdag. Huisarts vond dat op dit moment half uurtje lopen per dag genoeg was voor mij, liefst 2 x een kwartier.
Maar, vind ik, met groep 1 x per week zo een uur op maandag is dan wel weer goed voor het sociale. 🏃‍♀️

Tussen de middag dat uur gewandeld. We gingen niet snel, wel een uur lang.

Daarna ruim uur gerust op de bank, wat huishouden gedaan en dan is de dag al bijna weer voorbij.

21 juni 2022, De zonnewende (solstitium oftewel zonnestilstand) Op het moment dat de zon het meest noordelijke punt bereikte wandelden we over de dijk bij Delfzijl. Zonnig, 17°C en eb, mooi zicht op laag water. Tijdje daar gezeten met J. , samen op een bankje met uitzicht op het wad. ❤

Verf gekocht in de uitverkoop voor één muur in de eetkamer. We verplaatsen de 2 Billy kasten naar de datsja en halen de oude kast uit de datsja naar de kamer, die komt voor de muur die nu geverfd wordt. Houdt ook in: door 8 meter boeken gegaan en kwart er van naar het antiquariaat gedaan.

21 juni: ook brood én cake gebakken. Brood van simpel speltmeel met water, olijfolie,gist en wat zout en suiker. De machine mengt en bakt, dat proces duurt 5 uur.
Cake dit keer van spelt-, teff- en lupine- meel met abrikozen en appel, olijfolie en boter, suiker en eieren.

21 juni: ook bloedonderzoek en EGG.

Woensdag 22 juni, bij Zwager in Drenthe op bezoek en daarna, op de terugweg naar het noorden, even kort langs hunebed D11. Drenthe was stuk warmer en vochtiger dan Noord Groningen.

Donderdag 23 juni, tentkeuze zijn we uit: 🙃 vandaag verschillende tenten opgezet in de tuin, en de oude tent gaat mee op vakantie, de tent die eigenlijk afgeschreven was. Past net in de auto naast de slaapzakken, matjes, rugzakken, schoenen, laarzen, stoeltjes, kookgerei en handel.

Vrijdag 24 juni🪄 Regen 🙃 Wat kwam die hier mooi op tijd, de tuin werd net gortdroog, en het komt ook nog eens in zachte buitjes.

Zaterdag 25 juni, loge uit Duitsland. Stamppot wortels gemaakt, wel voor een weeshuis,en dat is helemaal op gegeten. Lekker buiten gezeten en heel vroeg naar bed.

Ik las Medscape van 22-6-22 over de booster van Moderna: 5-voudige toename van neutraliserende antilichamen tegen recente Omicron subvarianten.
De nieuwe booster bevat het originele mRNA-vaccin en een specifiek ontworpen vaccin om BA.4 en BA.5 Omicron subvarianten aan te pakken. https://t.co/yYqbJ8tw10

Er zijn meer merken met boosters tegen Omicron, maar wij hebben in Nederland nog veel vaccines liggen van de 1e generatie. Ik wacht af, heb 4e oproep liggen.

Zondag 26 juni 2022, vanmorgen bij het wakker worden voor het eerst geen tintelende handen en geen pijn in armen en schouders

27 juni, We liepen vanmorgen met de wandelclub, het was toen droog, wel benauwd. Tijdens lopen babbelen we, als dat niet meer gaat, gaan we te snel. Er is een groepje dat gaat als een speer, 5.5km per uur, maar vandaag liep ik voorop, dan is het 4.5 en voor de meesten is dat beter. Bijna iedereen heeft suiker of moet afvallen of conditie opbouwen.

27 juni ook: Was bij huisarts. Ik kan allerlei therapieën krijgen ivm long-covid maar het gaat wél de goede kant op, dus vind ik zelf even niet nodig. Alle bloeduitslagen waren helemaal goed, die had ik on-line al ingezien. Geen ontstekingen, geen suiker, lever en nieren helemaal goed. En hart ECG ook helemaal goed, geen enkele afwijking.

29 juni, gisterenmiddag wat terugslag, doodmoe. Vanmorgen hoofdpijn en alles deed zeer. Zoals ik altijd maar zeg: 2 stappen vooruit, 1 achteruit. Het kost tijd.