Categorieën
life nature web

Zondag 15 februari

Thuis

Vandaag ligt er weer sneeuw, maar het is niet koud genoeg en de sneeuw gaat langzaam over in regen. GJ en ik ontbijten heel laat, met koffie en croissants.
In de loop van de middag rijden we langs vriendin JM naar de Rensumaborg in Uithuizermeeden; jammer genoeg is de tuin deze maand nog dicht, maar het is mooi wandelen onder de eiken op het pad om de grachten, en we volgen een stukje van de pelgrimsroute naar Compostella, het Jacobspad Uithuizen-Hasselt
Ik  twitterde:  Lekkere wandeling in de regen en net op tijd weer in de auto. De provincie Groningen is mooi, ook in de regen

test webcamIk moet toch maar wat meer gaan doen met de webcam dan alleen maar van die donkere foto’s maken. Dit is de laatste.

– gepost met MobyPicture.com

MobyPicture uit Amsterdam, (die mijn mobiele en webcam plaatjes host + ze doormailt naar mijn weblogs en flickr)  verhuist vandaag naar “de cloud” en wel bij amazon web services.  Lijkt me heel spannend en tegelijk ook heel leuk om dat te doen.  Je hoeft niet meer te investeren in servers, datacenters, infrastruktuur of personeel.  Het is snel. Het beheer is handig. Je betaalt naar wat je gebruikt (en dat is niet echt goedkoop).  Veilig?  Dat weet ik niet.  En laat Amazon nu net vandaag een paar uur zijn servers plat hebben liggen.  Blijkt dat je ook bij de grote jongens dus aardig op je bek kunt gaan.

Weet je niet wat Cloud computing is?

Dan volgt hier een aardige engelse basiscursus

Tarot

Dagkaart is VII, de zegewagen