Categorieën
esoterica Vixen

Midzomer

We vieren midzomer : het wiel van het jaar draait en is nu op het punt van de langste dag en kortste nacht aangekomen.

We vieren midzomer :  het wiel van het jaar draait en is nu op het punt van de langste dag en kortste nacht aangekomen . Dit jaar komt de zon op mijn breedtegraad gedurende 20 dagen – van 11 juni tot en met 30 juni – op bij 47° en gaat onder bij 313°. En vijf dagen lang – van 18e t/m de 22e juni – doet ze dat opkomen om 5:04 en ondergaan om 22:04. Daar ligt her zonnewendepunt.

Alban Hefin is een Keltische naam voor het midzomerfeest dat we vieren in deze tijd van het jaar en betekent “licht van de Zomer”,  ook wel het “licht van de Kust”.

De Kelten verdelen het jaar in een donkere helft “Giamos” en een lichte helft “Samos”. In de cyclus van de zon-en-maan is met Beltane -in mei- de lichte helft van het jaar begonnen. De Godin heeft de vorm aangenomen van Bloemenmeisje. In de Keltische mythologie kun je lezen dat zij een lichaam kreeg dat was gemaakt van 9 soorten bloemen zodat zij zich kon verenigen met de God.
Wanneer je Keltische jaarfeesten viert heb je misschien ritueel meegeholpen bij het maken van dat lichaam in onze wereld.
De Vrouwe van Vuur-in-Water, de maagdelijke creatie, transformeert zichzelf nu tot bruid, wier bloemennatuur spreekt van seksuele vereniging en vruchtbaarheid, omdat de schoonheid van bloemen een reproductief doel heeft.
Samos [= Het lichte deel van het jaar] triomfeert als de Maponos [= de Mabon] zich verenigt met het Bloemen Meisje. In de hele natuur weerklinkt hun vereniging als de bloemen bloeien en de vogels nestelen, en het bos zijn levende, ademende bladerdak van groen ontplooit.
Deze maand is in vele opzichten het hoogtepunt van het jaar, het langverwachte moment van vervulling. Het is de huwelijksreis van het Goddelijke Paar en heeft ook iets van wittebroodsweken voor ons in zich, want wij hebben geen geestelijke verplichtingen in dit seizoen behalve die om te genieten van de bezielende kracht van het zegevierend Samos [=Lichte deel van het jaar].
Het land laat zich van zijn mooiste kant zien en het aanschouwen van die schoonheid versterkt ons en inspireert ons en vult onze verbeelding met nieuwe vormen.
Op dit moment hoeven we er alleen maar te zijn en ons te wentelen in de energie die ons zo perfect vult: de tijd voor geconcentreerde actie zal spoedig genoeg terugkeren

Als de maan wast, worden we ons prettig bewust van het levendige groene gezicht dat het land nu draagt. We merken de talloze bloemen op, die zo gevarieerd zijn van vorm en kleur en overal om ons heen bloeien. Ze bevestigen de verscheidenheid en het aanpassingsvermogen van het leven en doen een beroep op ons verlangen naar een soortgelijke diversiteit in onze eigen ervaringen.
Op het hoogtepunt komen deze schoonheid en de frisheid ervan samen in het vorm van het Bloemen Meisje met wie we nu een persoonlijke verbinding kunnen hebben als bron van het esthetische en zinnelijk genot dat ons verbind met deze wereld.
En als de maan afneemt zullen onze genoegens niet tanen maar zullen we ons laten meevoeren in een geest van dankbaarheid op het grote groene getijde van groei waarbij we een deel van deze energie zullen absorberen.

[Maanvieringen, 3e cyclus, Y en B]

Hieronder zet WordPress waarschijnlijk veel reclame. Het is jammer, hoort bij een gratis account. Voor de reclame ben ik niet verantwoordelijk. 🤷🏻‍♀️

Plaats een reactie