Categorieën
meditatie water

Bronnen

Een tijdje geleden waren we in Glastonbury en ik ben de notities die ik maakte  aan het uitwerken – over tochten, dromen, visioenen. 

Deze dag bezochten we twee bronnen.

“Holy well”

We wandelen eerst naar “Windmill Hill” vanwaar je de stad Hills kunt zien liggen en wandelen daar vandaan naar een plaats die mijn vriend “Holy Well” noemt. De “wel” ligt onberoerd in een veld, de tocht er heen is vol met avontuur, voorbij vee, door modderpoelen die zijn achtergelaten door de regen, en over en onder en zelfs door prikkeldraadhekken.

DSCF3002Zon, felle en warme zon in blauwe lucht, zon, blauwe lucht en soms schitterend witte wolken.

We praten over dood gaan en sterven.

Dit is een magische plek. De grens met de andere wereld is dun. We rusten in het gras en ik verander mijzelf in een havik en zweef hoog boven deze plek en rond Glastonbury.  Wind waait door mijn veren. Ik zie alles beneden mij, ook ons kleine groepje daar bij de bron en wanneer ik weer neerstrijk en in mijn lichaam kom draait de wereld even om mij heen.

Tussen de bomen op weg omhoog op de heuvel vind ik mijn staf. Iemand heeft een tak afgezaagd van een hazelnotenboom en als ik de top afbreek heeft hij de goede lengte en stevigheid om mijn reis hier verder te laten gaan, verder omhoog door struiken en bosjes.

Boven de bron is een inwijdingsplek met twee energieën. Ik zie een helder omhoog stijgende krachtige lichtblauwe energie en een dalende rode energie die diep de aarde in gaat en groot wordt onder de grond. Wanneer ik in de cirkel ga staan waar deze energie in beweegt tril en wankel ik helemaal , krijg dan een heel goede stabiliteit.

“Chalice well”

De bron godin heeft zich volgens mijn gevoel onder de grond terug getrokken, en ze zegt tegen me “Het is zoals het is”. Ik voel dat heel “dubbel” en de tranen van ontroering komen in mijn ogen en even later daarbij de tranen van pijn. Ik zie in meditatie een grot met een bron. Herinneringsvelden aan deze plek komen boven, beelden zoals je kunt hebben in een heldere droom. Fijn, ook hier een plek waar die andere wereld zo dichtbij is dat je ze makkelijk kunt aanraken.