Categorieën
poetry

Awakening

How do you know that the pilgrim track
Along the belting zodiac
Swept by the sun in his seeming rounds
Is traced by now to the Fishes’ bounds
And into the Ram, when weeks of cloud
Have wrapt the sky in a clammy shroud,
And never as yet a tinct of spring
Has shown in the Earth’s apparelling;
     O vespering bird, how do you know,
          How do you know?

image

How do you know, deep underground,
Hid in your bed from sight and sound,
Without a turn in temperature,
With weather life can scarce endure,
That light has won a fraction’s strength,
And day put on some moments’ length,
Whereof in merest rote will come,
Weeks hence, mild airs that do not numb;
     O crocus root, how do you know,
          How do you know?

Thomas Hardy

Categorieën
internet

Phishing mail

image

Vandaag de hele dag hard aan het werk met websites, hoewel het eigenlijk een vrije dag was. Ik kreeg vanmiddag een mailtje van een vriend of ik een bestand wilde bekijken dat hij voor me had geupload. Was belangrijk. Met de link om het te bekijken.  Omdat ik de mail om onduidelijke redenen niet vertrouwde en de links sowieso niet naar zijn eigen server verwees mailde ik hem terug dat ik dat niet ging doen, sorry, deed me te veel denken aan phishing.  Kreeg een paar uur later mail terug dat het inderdaad om een phishing mail ging, hij was via een mail van een andere kennis slachtoffer geworden van een hacker.

NOOIT zo maar klikken op links, ook niet op die van vrienden. Sorry. En ook niet op Facebook, LinkedIn of Pinterest. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen.

En zorg voor een goede bescherming voor die ene keer dat je moe bent en toch tikt op iets zonder er over nagedacht te hebben.
Yolanda

Categorieën
internet

Facebook

image

Wanneer je een account aanmaakt op Facebook, moet je akkoord te gaan met het reglement en de gebruiksvoorwaarden van de website (Terms of Service en Data Use Policy). Op dat moment ga je een contract aan met het bedrijf Facebook. Het is  gewoon zo: of je gaat akkoord en je maakt gebruik van Facebook, of je gaat niet akkoord en je maakt geen gebruik van Facebook.  Heel simpel dus!

Wanneer Facebook wijzigingen aanbrengt aan haar gebruiksvoorwaarden, en je gaat hier niet mee akkoord om welke reden dan ook, is de normale volgende stap het afsluiten van je Facebook-account, doe je dat niet dan ben je gewoon weer akkoord met de wijzigingen.

Plaats svp geen rare berichten in je timeline, ga gewoon van Facebook af als je het niet eens bent met wijzigingen, of ga met facebook zelf in onderhandeling.