Categorieën
home

3 billygoats

The 3 Billygoats on my stove.
A lovely story to tell your children !!
3 billygoatsPosted using MobyPicture.com

Three Billy Goats Gruff is a famous Norwegian fairy tale in which three goats cross a bridge which has a large troll waiting under it to eat them. Listen to the full story on this movie.

Categorieën
mobiel

goede morgen

De laatste dag van januari.

good morning
good morning

Last day of the month and again it is a sunny and freezingly cold morning and this is the view from my garden.
Have a nice day today!

Categorieën
nature

Bijna voorjaar

Turkse tortel heeft voorjaar in de kop
Turkse tortel heeft voorjaar al in de kop

Rond 1 februari worden in Noord Europa op diverse plaatsen nog steeds  de eerste lentefeesten gevierd.  Het lijkt dan oppervlakkig gezien nog helemaal winter, maar als je op de grond kijkt dan zie je de eerste groene scheuten naar de zon reiken, de eerste sneeuwklokjes staan in bloei en de vogels zijn al weer helemaal met elkaar aan het flirten, vooral de tortelduiven…..

’s Nachts hoor ik regelmatig twee soorten uilen,  een kerkuil en – vermoedelijk – een ransuil, het zou leuk zijn als die hier weer kwamen nestelen. Een paar jaar geleden brachten de ransuilen hier, in de boom achter ons huis, drie jongen groot.

Categorieën
mobiel

goede morgen

Mooi begin van een nieuwe week. Begonnen met yoga-klas op de vroege maandag en daarna gelachen tegen de zon. eigenlijk begon vandaag na middernacht toen ik buiten naar de sterren stond te kijken. Omdat het nieuwe maan was, en helder weer, was die schitterende hemel met al die bekende constellaties goed zichtbaar.
goede morgen
– Posted using MobyPicture.com

But on moby it was seen sideways. moby also posts my pictures on Flickr where I was able to rotate it and this one showing now is actually on my own page on Flickr

Categorieën
mobiel nature

goede morgen


goede morgen 21 januari 2009

– Posted using MobyPicture.com

Categorieën
travels

Waddeneilanden vanuit Eemshaven

Er komt geld voor het doortrekken van de spoorlijn Groningen-Roodeschool naar de nieuwe passagiersterminal van AG Ems in de Eemshaven. Wanneer je naar het Duitse waddeneiland Borkum wilt, kun je in de toekomst ’s ochtends om 9 met de trein vanuit Groningen vetrekken en dezelfde avond kun je ook weer terug.

De Eemshaven is hier – over de weg – maar 17 km vandaan, een flink uurtje fietsen. Zodra het wat mooier weer is zullen we dat een keer doen. En in de zomer vanaf Borkum door gaan naar Helgoland, wat zo’n totaal ander beeld geeft van de wadden.

Categorieën
mobiel nature

roofvogel

Sperwer dook op merel in tuin werd daarna zelf belaagd door de kraaien

roofvogel
– Posted using MobyPicture.com

Categorieën
web

De digitale metro in een digitale stad

“% Connection established Het gezellige Meetingpoint van De Digitale Metro.
Er is een [trap] die naar beneden naar de hal van het metrostation gaat.
Bij de ingang van de metro zie je de [h]elpdesk en de informatie[balie].
In de hal is een [kiosk] waar je actueel Metro-nieuws kan vinden.
Je kunt de metro verlaten door de uitgang naar het [plein].”

in 1995 was de digitale stad de plek om rond te hangen op internet.  Ik ontdekte vandaag dat de metro er nog is  http://www.demetro.nl/

Toen ik de eerste keer de Digitale stad instapte was alles nog tekst, later kwam er een echte grafische interface met buurten er bij en daarin, ergens bij het gezondheids- plein in de buurt, had ik een huisje gekraakt, gewoon via een sloom modempje en inloggen in Amsterdam vanuit Drenthe.

DDS City ging noodgedwongen op commerciële basis verder (is nu de provider dds.nl) en een aantal gebruikers, verenigd in Vereniging Open Domein kon zich niet vinden in de samenwerkingsvoorstellen van DDS City en vormden een eigen nieuwe digitale stad http://www.deds.nl

Categorieën
vrouwen

Women for a Change

There are almost a billion women living in extreme poverty. This is one of the  dynamic global communities of women uniting to change women’s lives: women for a change and their women for a change community