Zomer

Hoogzomer

image

overdag 34 graden en vannacht naar binnen gevlucht voor een heftig onweer. Direct na elke flits de donder; zo vaak en zo veel, dat het één doorlopend gerommel bleef.

kerst 2012

Kerst2012
Kerst 2012

Vanmiddag maakte ik een overzicht van mijn tarot trekkingen en het onderzoek naar de bomen van de Celtic-Reiki lessen. Tijdens het opruimen kwam ik een bericht van mijzelf tegen van een jaar geleden: een lang verhaal op tweede kerstdag  over hoe druk het was geweest in de nacht.

Om twee uur werd ik wakker van de wind en het huilen dat er bovenuit steeg. Het had niets menselijks,   het gejoel van natuurwezens en elementen in de lucht.  En met het geluid van de paardenhoeven zag ik in mijn geest het spook van Oosterwijtwerd voorbijkomen en richting Klip galopperen. Heeft ter Laan toch gelijk, al willen ze er in het dorp niet over praten.

Ik ben opgestaan en toen de wezens na een tijdje stiller werden heb ik mijn geschiedenis van Ierland weer opgepakt en een van de mooiste Engelse vertalingen gezocht bij het lied van Amergin, de Gallier toen hij zijn eerste schreden op de aarde van Ierland zette

Het gedicht van Amergin heb ik overigens opnieuw vertaald  en we gebruiken het gedicht dit jaar bij de moonlodge.