Lystkamp en Dodekalitten 

De Dodekalitten is een zingend monument voor de toekomst. De bedoeling is dat er 12 menhirs ontstaan. Vlakbij ligt een dolmen met de grootste deksteen van Denemarken. Jann heeft filmpjes en muziek gemaakt binnen in deze dolmen, ik heb gemediteerd in de zeewind, in de zon.

Advertisements

Net als in Møn ligt er achter onze slaapplaats een klein hunebed, we zitten ook dit keer buiten de cirkel, maar evengoed is het byzonder en niet zo opzettelijk uitgezocht.

Lystkamp -waar we nu zitten -kwam “toevallig ” op onze reis terecht, Jann bedacht een aantal dagen geleden dat hij graag naar een klein eilandje wilde, op weg naar huis. Het eiland dat we morgen bezoeken was ooit een centrum van Viking aktiviteiten.

We hebben de planning omgegooid. Vandaag lopen we naar de Dodekalitten en de dolmen met de  grote deksteen.

De Dodekalitten liggen op een heuvel met uitzicht op de zee, hier wordt een “zingend monument” gemaakt. De bedoeling is dat er 12 menhirs neergezet worden, met elk een hoogte van 7 tot 8 meter, waarvan de bovenste 2 meter als hoofden worden weergegeven, welke naar het midden van een cirkel met een diameter van ongeveer 30 meter kijken. Midden in de cirkel klinkt “stemmige” muziek. Ik vind het heel ontroerend. Op dit moment , zomer 2016, zijn er zes menhirs gerealiseerd, maar slechts 3 hebben al hun hoofden.
Landinwaarts van het monument ligt een dolmen  (hunebed)  met de grootste deksteen van Denemarken, omgeven door enkele hoge grafheuvels. Jann heeft filmpjes en muziek gemaakt binnen in deze dolmen, ik heb gemediteerd in de zeewind, in de zon. Vanavond is het volle maan en als het helder is zullen we in het maanlicht deze lange wandeling herhalen.

Author: Vixen

Tarotist, Celtic Reiki Master, Spiritual writer, OBOD druid Fractal artist, Webdesigner, Webdeveloper, Photography,