Indiase pompoensoep

Pumpkin SoupIngrediënten:

  • 1.5 kg pompoen; geschild, ontpit en in kleine blokjes gesneden.
  • 2 middel grote aardappelen; geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 2 rode uien; gesnipperd
  • 6 tenen knoflook; fijn gesneden
  • 3 cm verse gember; geschild en fijn gesneden
  • 1 rode peper; in ringen gesneden. Zaden verwijderen als je minder pittige soep wilt.
  • 1.5 liter heet water
  • 400 ml kokosmelk
  • 3 el kokosolie
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder / teentje knoflook fijn gehakt
  • klein bosje koriander, fijngesneden

Bereiding:
Maak alle groenten schoon en snijdt ze op de manier zoals die beschreven staat achter de ingrediënten.
Smelt 3 el kokosolie in een grote soeppan. Fruit de specerijen (behalve de koriander) even in de olie. Zo komen de smaken veel beter vrij dan wanneer je ze zonder te fruiten toevoegt aan de soep. Fruit nu de ui, knoflook, peper en gember aan in dezelfde pan. Als deze glazig worden voeg je de pompoen en aardappelen toe. Roer deze goed door alle specerijen. Voeg nu 1.5 liter gekookt water toe aan je groenten. Laat deze  ongeveer 30 minuten zachtjes koken. Aan het einde van de kooktijd kun je met een stamper de grotere stukken groenten fijn stampen of met een staafmixer de soep gladder maken. Voeg dan op het allerlaatst de kokosmelk en de fijngesneden koriander toe. Bewaar een beetje kokosmelk en koriander voor de garnering.

Opm:

  1. Kokosolie bevat middellange ketens trigliceriden. Deze vetten komen ook veel voor in menselijke borstvoeding. Er zitten geen transvetten in kokosolie. Kokosolie is een zeer hitte stabiele olie die niet snel verbrand.
    Kokosolie heeft antibacteriële kenmerken
  2. Kokosmelk is niet het vocht uit de kokosnoot maar kokosvlees vermengd met water, je koopt het in potjes of blikjes.  Kokosmelk uit de natuurwinkel bevat geen stabilisator en is wat korreliger dan uit de supermarkt of toko, maar met een staafmixer heb je zo weer een homogene massa. Je kunt het ook zelf maken door het witte kiemwit van de cocosnoot te vermengen met water en uit te knijpen. Heb je geen kokosmelk dan kan Santen gebruikt worden als alternatief.
Advertisements

Author: Vixen

Tarotist, Celtic Reiki Master, Spiritual writer, OBOD druid Fractal artist, Webdesigner, Webdeveloper, Photography,