de ster

dagkaart 26 maart 2010

XVII De Ster

XVII stergetal: 17
archetype
: het wezenlijke zelf
gaat over: de naakte waarheid, het is zoals het is
trefwoorden:  je wezenlijke zelf te laten zien, het is zoals het is, de naakte waarheid, Je bent zoals je bent met alle goede en minder goede eigenschappen.
Vragen:  Ben jij zichtbaar? Genoeg? Teveel? Kun jij je wezenlijke zelf laten zien? Ben je daarin kwetsbaar? Wat zou jij vandaag van jezelf kunnen tonen?
Na de donkere kaarten De Duivel en De Toren verschijnt als 17de kaart de Ster.
We zien een naakte figuur, water uitschenken in een ven. Eén voet rust op het water, de andere voet rust op het land. Het enerzijds in contact zijn met de aarde (het bewuste) als anderzijds het in contact zijn met het water (het onbewuste) geeft voldoende basis om te zijn zoals we in wezen zijn. Het beeld straalt dan ook een zekere rust en harmonie uit. We tonen ons, zoals we werkelijk zijn.

Nadat we ons hebben kunnen bevrijden van datgene waar we ons bij de Duivel nog aan meenden te moeten ketenen, kregen we bij de Toren de mogelijkheid om door te breken, om de druk van de ketel te halen, waarna we een ware opluchting kunnen ervaren. Ook al leek het misschien dat we alles kwijt zouden raken waar we zolang aan vast gehouden hebben, we kunnen nu ontdekken dat we wellicht heel veel, maar nooit ons wezenlijke zelf kunnen verliezen.

De naakte waarheid wordt getoond, zonder opsmuk, patronen of schilden waarachter je kunt schuilen. De Ster is geregenereerd en vernieuwd na alle moeilijkheden en tegenslagen en ontmoet nu zijn wezenlijke zelf.
De Ster hoeft zich niet meer aan te passen aan de regels die worden opgelegd om erbij te horen,  is gewoon zichzelf.
De kwetsbaarheid die de Ster toont door zijn wezenlijke zelf te laten zien is als een wegwijzer, die door anderen gevolgd kan worden.
Tevens is dit een periode van opbouw om je eigen, geheel bij jou passende structuur te vinden, een eigen wezenlijke structuur, die je past als een jas.

Advertisements

Author: Vixen

Tarotist, Celtic Reiki Master, Spiritual writer, OBOD druid Fractal artist, Webdesigner, Webdeveloper, Photography,