16 augustus 2009

Vandaag zijn we de hele dag bezig, het begint ‘s morgens vroeg met de voorbereidingen voor de lunch, daarna de lunch zelf, waar wat minder personen voor komen dan oorspronkelijk verwacht, zodat er voldoende gelegenheid is om tijdens het eten gesprekken te voeren met de musici van Irish Red: Joost de Moel (zangeres en percussie), James Zwaag (accordeon, piano, gitaar en percussie) en Ton Oudejans (gitaar en zang). Op hun website zijn trouwens muziekfragmenten te horen: http://www.irishredonline.nl/

Concert van Irish Red in Oosterwijtwerd

Ruim een half uur voor het concert arriveren de eerste gasten, en vanaf dat moment zijn we (als organisatie) bijna voortdurend bezig tot zeven uur in de avond.  Na het concert is er een borrel met oud – commissieleden.
Afwassen na afloop hoort er natuurlijk ook bij.
[Overigens is het nog niet afgelopen, want morgenochtend maken we de kerk nog even schoon voor een bruiloft, en daarbij komen bijna net zoveel mensen, gelukkig hoeven we daar verder niets voor te doen behalve het klokluiden]

Tarot dagkaart 16 augustus 2009 Zwaarden Page

swords princes

In de tarot waaruit ik mijn kaarten op dit moment trek, zijn de pages “prinsessen”.

De Page van Zwaarden gaat over het onbevooroordeeld kijken naar wat je denkt,
over onbevooroordeeld informatie verzamelen

Astrologische correspondentie:
lucht

Sleutelwoord:
verkennen van meningen

Vragen die je je zou kunnen stellen bij deze kaart:
Ben jij leergierig?
Durf jij vragen te stellen?
Stel je je open?
Stel je je afstandelijk op?

~

~

Voor de lunch vandaag maakte ik o.a. pompoensoep
(veganistisch)

Pompoensoep

1 grote ui, gesneden
2 el zonnebloemolie (mag ook olijfolie of kokosolie zijn)
2 blaadjes laurier
stukje foelie
1 kruidnagel
1 tl koriander poeder
1 tl chilipoeder of een stukje verse rode peper
snufje kaneelpoeder
2 cm verse gember, geraspt
1 teen knoflook, geperst
zout naar smaak
1 kg pompoen, ontdaan van pitten, en in stukken maar mag wel inclusief schil
200 g knolselderij, geschild en in stukken
200 gram wortels, geschild en in stukken
water
voor de garnering verse fijngesneden peterselie of verse fijngesneden koriander

Fruit de ui in de olie, voeg de kruiden toe en laat 5 minuten sudderen. Voeg dan de overige groenten toe met water zodat alles onder water staat, breng aan de kook en laat alles 40 minuten op een wat lager pitje sudderen tot het gaar is. Verwijder de laurierblaadjes de kruidnagel en foelie, en pureer het mengsel tot een gladde soep. Garneer met de peterselie of koriander.
Dit recept is voor 3-4 personen. Wanneer je niet veganistisch wilt eten roer je vlak voor het opdienen nog wat zure room er doorheen.

Advertisements

Author: Vixen

Tarotist, Celtic Reiki Master, Spiritual writer, OBOD druid Fractal artist, Webdesigner, Webdeveloper, Photography,