Ervaringstocht Deventer

Ervaringstocht naar Deventer

We komen bij elkaar voor het station: een klein groepje (Dick, Ananda, Lia, Frits Gearr en ik). Snijdende kou en sneeuw. Het is druk in de stad

Het stadswezen: er zijn twee lichtwezens volgens Dick, één boven de stad en één onder de aarde. Met beiden voel ik contact.
Veel mensen want het is Dickensdag. Dat waren we even vergeten. We lopen met de stroom mee en er om heen over de markt. Er is van alles te doen. Ook een kerspel met echte kamelen.

Pand ?de Drie Haringen, een oud 16e-eeuws koopmanshuis van Herbert Dapper

Oefeningen
– wat is de mannelijke zijde en wat is de vrouwelijke zijde van de kop of achterzijde
– waar kan ik de stroom van boven naar beneden het beste voelen staande voor het huis (hier is het achter beter te ervaren dan voor)
– hoe is het met bijv. het aantal stenen in de bogen boven de vensters; 12 of 6 aan de ene zijde of anders met in het midden de 13e of 7e steen
– hoe is de kosmische doorstroom van de oorspronkelijke bouwintentie van boven naar beneden met de hand voelen

Pand overkant straat, Brink nr. 69, nu Openbare Bibliotheek
hier gaat het midden niet door de vensters maar in de steen-gevel
We zoeken een toilet hier in dit mooie pand.

Raadhuis:
in gevel op noordwesten drie stenen
ster: meest noordelijk,de heilige richting mannelijke en vrouwelijke aspecten in zich dragend
maan in het midden en vrouwelijk, kijkt naar het zuidenzon: meest zuidelijk en mannelijk – er voorstaand is rechts mannelijk

Warme plek:
Dan aan het begin van de Polstraat voelen we een warmte uit de aarde. Er is een duidelijke stroming van warmte. Lia kan hier niet lang blijven staan.

Bezoek rivier de IJssel
Nu varen er nog schepen in de rivier doch lange tijd werd ?s winters geen grote vaart gevaren. Nu doorsnijden de grote boten als een ploeg de stroom door snel stroomopwaarts te varen.

We lopen over de Ijsselbrug, het rivierlichaam is te voelen. In het midden is ze vrij.

Er is in de Polstraat een aparte woning met speciaal bovenlicht

Stadhuis, De waag uit 1632
-in de gevel talrijke kopjes, ondermeer wildeman, die ook op de staande zuilen bij de toegang staan afgebeeld. Planeet – energieën zijn verbonden met bepaalde kopjes: mars, Jupiter bovenin, Venus in engelenkop, zon, doch geen maan.
– Let op het wapen van Deventer: links een zwarte steenadelaar en rechts schild met rood en wit vlak. De drie alchemische kleuren van zwart (aarde/lichaam) wit; kosmos/geest en rood; ziel.
De adelaar tref je vooral aan in sterk alchemische steden die een sterke band hadden met het Duitse Rijk. Dit vormde de oostgrens van het Duitse Rijk

Er is in de kerk een markt. Wij gaan een trappetje af naar de crypte ,waar we ook met elkaar zullen eten en lange tijd blijven ervaren.

Er zijn drie rijen zandstenen zuilen.
Dick deelt de ruimte in drie ruimten met als driedeling: onderlichaam (dierlijk), middenlichaam (menselijk; met de waterput op de plaats van het hart), hoofd (goddelijk)
Maar voor mij is het door de 6 zuilen in vieren gedeeld.
Wanneer ik daar sta aan de wetkant zie ik teruggaand in de tijd ongeveer 1000 jaar geleden vechtende mannen. Oorlog. Ik voel emoties: verdriet en pijn in mijn nek. Later, daar doorheen gaand is er vernieuwing en verandering. Een andere ervaring op een ander plek bij de put, in het zuiden duidelijk een beeld van de rode godin.
Dit is een oude plek, vrouwelijk in eerste instantie, later mannelijk gemaakt.
Overal komt in de kerk het getal 3 of veelvoud hier van terug.
Zie de foto?s.
In de vloer van de kerk boven de crypte zijn veel stenen met runetekens er in.

Oudste huis van Deventer in de Sandrastraat met tufsteen en trachietblokken. Toch voelt dat tufsteen nog levend aan.

Door de kou naar een plaats om iets warms te eten / drinken.

Vervolgens kunnen we gratis binnen het Dickens concours komen en volgen de massa over het traject tussen de Dickensfiguren naar de Bergkerk uit de 12e eeuw. Deze kerk is van binnen helemaal open en heeft veel grafzerken met runeachtige tekens. De kerk ligt op een hoogte en is een voormalig Saksisch heiligdom. In deze kerk komt het getal 4 veel terug. We blijven – ieder op eigen gelegenheid rondlopend een tijd in deze kerk tot het donker wordt en vervolgen onze weg dan over het dickensconcours naar het einde.

Aan het eind van de dag lekker iets warms eten met elkaar

Advertisements

Author: Vixen

Tarotist, Celtic Reiki Master, Spiritual writer, OBOD druid Fractal artist, Webdesigner, Webdeveloper, Photography,